Nyitva: H-P: 9.00-17.00      +36 70 560 46 99      info@megerteskozpont.hu      Facebook

Aki segít neked

Gombos R. Roland

Gombos Richárd Roland
Életvidító specialista

Miben tudok neked segíteni?

Javaslatokat teszek, nézőpontokat mutatok, hogy te magad felismerd azokat az érzelmeket, blokkokat, amelyek akadályoznak a mindennapokban teljes megélésében.

Blokkjaid feloldásában segítek, hogy megtaláld a kiegyensúlyozottságot, az egészséget, a boldogságot, és a létezés békéjét életedben. 

Ez egy elég összetett kérdés. Mindenki törekszik a maga módján haladni, fejlődni az életében, a saját világában. Életünk kezdeti szakaszaiban a legnagyobb hatással szüleink vannak ránk. Ami lényeges, az

a szülőktől jön: ilyen a FOGANTATÁS előtti idő, a FOGANTATÁS, a SZÜLETÉS és az ezt követő 1 év. Ez az időszak nagyon meghatározó a további életünkre, mert itt kapja meg mindenki azt a bizonyos „túlélő” csomagot, programot indulásként.

Munkám során több olyan emberrel dolgoztam együtt, akik valamiért nehezteltek édesanyjukra vagy édesapjukra. Úgy érezték  gyermekként, hogy mindaz, ami jól esett volna, nem kapták meg. Vágyódtak az alap szükségleteik iránt, legyen az a harmónia, a nyugalom vagy a szeretettel teli, biztonságot adó otthon. Sok esetben nagyon mély és fájdalmas sebeket gyűjtünk össze gyermekkorban, amit az ember felnőttként is cipel, hordoz magával. Valahol tudja, ám rég elfelejtette, kiesett a tudatából. Ezért úgy él, hogy ezzel nem foglalkozik, valójában azért, mert azt tanulta meg, hogy ez nem is lényeges. Hiszen, ha a szüleim nem mutatták meg, hogy miként kezelünk egy nehéz helyzetet, akkor nem tudjuk, azt hogyan is oldjuk meg elég jól. Ezért, többnyire az emberek többsége nincs megelégedve azzal, amit a szüleitől kapott.

Mindazok, akik gyermekként titokban önmagukban vagy hangosan kimondták a következő mondatot:

„Más szülőket akarok, nem tetszik az, amilyenek az enyémek."

Ők, elfordulnak az élettől, ahogy az van, üresnek, támasz nélkülinek érzik magukat, és így nem találnak békét önmagukban.

Néhány ember fél, hogy nehogy olyan legyen, mint a szülei, mert nem tudja elfogadni azt, ahogy ők élnek. Pedig minden gyermeknek magára kell vennie szülei rossz oldalait is, 

mert a legfiatalabb generáció egyik tudattalan feladata, hogy átvegyen családi terheket, fogadalmakat, karmákat, hogy könnyítsen az őt életben tartó szüleinek. A családi generációban eltitkolt dolgokat a gyermek fogja megmutatni, hogy tudatosuljon, és szembesüljenek vele.

Úgy viselkednek, mintha választhatnának, és az életnek csak azt a részét kellene elfogadniuk, melyet kedvelnek. 

Ha félünk attól, hogy átöleljük az élet egészét, a jó dolgokat is elveszítjük.

A probléma feloldásához érdemes tudni, hogy amíg az egyik szülőt teljesen kiiktatod, kitolod, „kitagadod”, addig a családi rendszerben a gyermek-szülő kapcsolat hiányos lesz. Valójában, ami ellen harcolsz, küzdesz, az érzelmileg megköt, vagyis nem lehetsz mentes tőle. Mert minden cselekedet energiával töltődik meg és visszahat a létrehozóra.

A szülők elfogadása azt jelenti, hogy vannak dolgok, viselkedések, amik értékrended szerint nem férnek bele és így nem érthetsz velük egyet. Ez az első lépés a korábbi benső konfliktus feloldásához. Amikor ezt kimondod, megemészted, helyreteszed magadban, akkor elkezdődhet a befogadása, integrálása, beépítése a személyiségedbe. Mindenki a saját sorsáért felel. Sokszor azt nevezzük jónak, ami kényelmes számunkra, és azt rossznak, ami kényelmetlen. Ám ez egy olcsó módja a megkülönböztetésnek.

Minden lélek egy irányba, a forrás felé halad.
Egy gyermek csak akkor tud tisztában lenni önmagával, és akkor találhatja meg egyéniségét, ha a szüleivel lévő kapcsolatrendszerrel tisztában van. Tudja erősségüket, gyengeségüket, sémáikat és a berögzült működési, megküzdési módjaikat. Látja szüleit, miben fejlődnek és miben nem. Ez egy nagy segítség önmagának, így felismeri, hogy miben fontos fejlesztenie magát, mert felelősségteljes és tudatában van annak, hogy ő a szülei részeinek egybeforrott egysége, belőlük van. Ezért tudja, hogy a munka része rá hárul és átírja a számára hiányos, hátrányos mintákat. Ez azt jelenti, hogy mindkettőjüket elfogadja, szereti olyannak, amilyenek.

Ha van egy anyánk (megélései, megérzései, viselkedése felkészítenek minket a családi élet kihívásaira), olyan, amilyen, és pontosan a megfelelő számunkra, úgy ahogy van. Nem szükséges, hogy más legyen. Mert nem erkölcsi tulajdonságok alapján lesz valaki apa vagy anya, hanem egy bizonyos beteljesítéssel, amely előre adott.

Elég jó állapot, szint az, ha eljutunk a feltárási, megértési, fejlődési folyamatunkban addig, hogy megengedjük már magunknak, hogy hálásak legyünk, amiért pont az a férfi és az a nő találkozott össze annak idején, akik ma a szüleink.

Hol lehetne legjobb helyük a számunkra legfontosabb személyeknek, a szüleinknek?
Hol máshol, mint a saját spirituális szívünkben.

Ha elképzeled, hogy mélyen meghajtod a fejed a szüleid előtt, és ezt mondod nekik:

Az élet, melyet adtatok, teljes értékében eljutott hozzám, azon a teljes áron, amibe ez nektek, és azon a teljes áron, amibe ez nekem került.
Elfogadom mindazzal, ami vele jár, minden korlátozottságával és lehetőségével.
„Igen, ti vagytok a szüleim, olyan vagyok, mint ti, és olyan is lehetek. Egyetértek azzal, hogy ti vagytok a szüleim, annak mindent engem érintő következményével.”

Az apa és az anya elfogadása azok tulajdonságaitól független és gyógyító erejű folyamat.

Bárki, aki megteszi ezt az elismerő lépést, teljesnek és békésnek érzi magát, mert a spirituális SZÍV KINYÍLIK.

Mikor van helyén bennünk egy történet?

Akkor, amikor megéljük a teljes békét és nyugodtan vagyunk benne a helyzetben.

Tehát nagyon fontos, hogy felderítsük, feltárjuk és helyrerakjuk magunkban édesanyánkkal és édesapánkkal lévő kapcsolatunkat.

Azok, akik életük első hónapjaiban, éveiben kötődésvesztést szenvednek el, mert a számukra fontos személyek fizikailag vagy érzelmileg elérhetetlennek bizonyultak, vagy csak ritkán és kiszámíthatatlanul voltak elérhetőek, a felnőttkori társkapcsolataikban ugyanazt a magányt, elhanyagoltságot, elhagyatottságot és kiszolgáltatottságot élhetik meg, mint gyermekként. Ez több társkapcsolati problémák fő okozója. Mert amikor összeköltözünk a társunkkal…

Hányan is költözünk össze?
Energetikailag, tudattalanul hatan. Mert mindenki a saját szüleit „viszi” magával és megérkezik a láthatatlan bőröndjével a kapcsolatba. Aki nem dolgozott ezen, az a társkapcsolatában biztos, hogy a megoldandó feladataival, szembesülni, melózni fog. Mert szüleink után, a társunk a legnagyobb tanító az életünkben. 

 

Ricsit mindenkinek csak ajánlani tudom, aki boldogabb életet szeretne. Árad belőle a szeretet és a segítőkészség. Látni a szemeiben az együttérzés örömét, amikor rájövünk, mi miért történik életünkben. Több problémámat is megoldott, amivel évek óta küzködtem. Depresszió, alkohol, érzelmi függőség...Különböző technikákat javasolt, hogyan fogadjam el, és szeressem önmagam. És működik! Sokkal mosolygósabbak a napjaim. Minden talalkozás, beszélgetes után többnek érzem magam. Hatalmas változáson mentem keresztül pár hét alatt a segítségével.  Örök hála és köszönet neki! R. Brigitta...
 Egy hosszú önismereti munka során jutottam el egy ismerős ajánlására Ricsihez.Bevallom, az általa használt módszerek kipróbálásán túl arra is nagyon kíváncsi voltam, hogyan tudnak működni a \"férfi-energiák\" egy lelki gyógyító személyében.Nos, a benyomásaim első perctől fogva nagyon pozitívak voltak és nagyfokú bizalmat éreztem, mert Ricsi nagy empátiával és odafigyeléssel foglalkozott a problémáimmal. A hipnózis terápiát csak ajánlani tudom, a módszer képes a jelenben cipelt problémáink a mélységes múltban való okainak megmutatására.Lenyűgözőnek találtam egy másik terápiás alkalommal a felrajzolt családfa és a családban előforduló súlyos betegségek alapján a családtagokban meghúzódó mély lelki mozgatórugók és ös...
A mindennapok sok megpróbáltatás elé állítottak egy nem éppen önbizalommal, félelemmel teli emberként. A terápia mindenre magyarázatot adott, megértettem, hogy ebben a történetben miért úgy és miért akkor voltak mélypontok. Megmutatta számomra, hogy nem kell mindenért magamat hibáztatni és felelőssé tenni. Az életben minden van valamiért, tehát azt is megtanultam, hogy véletlenek bizony nincsenek! Nekem nagyon sokat adott az a tartalmas beszélgetés egy olyan terapeutával, mint Richárd! Én mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Személyisége magával ragadó, olyan kisugárzással rendelkezik, ami már önmagában is gyógyító erejű, párosítva a terápiával és természetesen a hipnózissal. Számomra ma már csak a jelen létezik, a múltat lezárta...
\"Lenyűgözőnek és hatalmas dolognak tartom, hogy már az első alkalom mekkora felismeréseket és Aha! érzéseket okozott. Sikerült megértenem és túljutnom azokon a múltbéli történéseken, amik kihatottak a jelenemre, és megoldhatatlannak tűnő feladatként álltak előttem. Az első beszélgetés óta 7 hónap telt el, és az életem teljesen megváltozott. A hipnózis segített olyan dolgokra is rávilágítani, amiről nem is sejtettem, hogy esetleg akadályozhatja egy kiegyensúlyozott, boldog élet lehetőségét. Falakat lehet vele áttörni, ami után az ember elindulhat a fejlődés útján. Rendkívül hálás vagyok Ricsinek, mert az ő tudása, személyisége, és osztatlan figyelme nélkül soha nem tudtam volna ilyen rövid idő alatt ekkora pozitív irányú ...
\"A beszélgetések által sokkal jobban megismertem saját magamat, motivációimat, megszűnt bennem a harag, és abbahagytam mások hibáztatását. Az Én életemért Én vállalom a felelősséget. Alapvetően nem szívesen adom ki magam másoknak, azonban Ricsinél szinte rögtön megnyíltam. Személyiségével meghitt, szeretetteljes hangulatot teremt, melyben az emlékek átbeszélése, új szemszögből való megvilágítása, és megértése során teljes szívből lehet sírni és nevetni. A felismerések Aha! érzéseinek hatására mindent tudni akartam. Tanulni, megérteni, elfogadni, fejlődni.  Nagybetűs élmény a közös munka egy szakmailag és emberileg is nagyszerű terapeutával.\"L. Adél...
\"Ricsit a fogyási nehézségeim kapcsán kerestem fel! Hipnózis céljából, mert megszerettem volna érteni saját magam miért ragaszkodom a kilóimhoz! Amikor először találkoztam Ricsivel, egy jó érzés fogott el, éreztem, hogy megbízhatom benne és segíteni akar nekem! Elmesélte milyen tapasztalatokkal rendelkezik és hogyan tud nekem segíteni!A találkozások folyamán rávilágított bizonyos pontokra az életemben amit saját magam nem akartam elismerni vagy nem vettem észre, ezzel is segítette gyógyulásomat! Úgy érzem sikerült megtalálnom a konzultációk végével a harmóniát önmagammal és a bánat evések és evési rohamok megszűntek!Elkezdtem újra sportolni! A folyamatban elkezdtem megtalálni újra önmagam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! A hipn...
 \"Nagyon sok ember életében történhetnek olyan események, amelyek elengedéséhez segítségre van szüksége. Ehhez először is az kell, hogy az ember beismerje, hogy bajban van. Be kell látnia, hogy egyedül nem tud megbirkózni a múlttal, és a múltból nem tud megérkezni a jelenbe, mert az itt és mostban éljük az életünket. Sokan leragadtunk valahol, valamelyik eseménynél a múltban, ahonnan el kell szakadnunk. Nekem ebben segített a hipnoterápia, illetve Roland. Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok. Nehezen szántam rá magam, de a \"kezelés\" után szó szerint újjászületve megtaláltam önmagam, kitűztem a jövőre vonatkozó céljaim és gőzerővel élem az életem!\"S. Edina...
Testi tüneteink üzenete - GNM Bio-logikaSzervrendszereinkre épülő 9 x 1 napos képzés Emésztés-Kiválasztás-Keringés-Mozgás-Légzés-Ivarszervek-Érzékszervek-Hormonrendszer tematikában...
Megértő-Együttműködő Kommunikáció (MEK) I-IIMegértő, együttműködő kommunikáció elsajátítása, fejlesztése 2 x 2 napos kommunikációs tréning 4-9 fő részére...
Én-felismerés (megértés)6 x 8 óra önismereti munka BENSŐ GYERMEK-éneddel Születés - Család - Rendszerek - Kommunikáció - Bőség - Érett felnőtt tematikával...
Lélekvidító Benső Műhely Önismeret, öngyógyítás, test-tudatosság - Intenzív, mozgásos, önismereti csoportos 6-9 alkalmas műhely...
Vélemények\"Mit mondhat az ember egy klienséről, aki hosszú éves, gyerekkorából hozott gondokat old meg, majd 360%-ot változtat életén, folytatva azt, hogy hipnoterapeuta kollégám lesz, és végül barátom. És Richárd itt nem állt meg. Folyamatosan tanul, fejlődik egy tiszta lelkű kiegyensúlyozott ezoterikus, energia és lélek gyógyító lett. Aki segíti az embertársait, hogy ugyanazon vagy hasonló változásokon vezesse keresztül őket, életük és egészségük javulásában.Őszinte szívvel, tisztelettel ajánlom szolgáltatásait és büszke vagyok, hogy barátom, kollégám évek óta.\"Kun Attila CCHt., Direktor Magyar Hipnózis Akadémiahttp://www.magyarhipnozisakademia.com/...