Nyitva: H-P: 9.00-17.00      +36 70 560 46 99      info@megerteskozpont.hu      Facebook

Aki segít neked

Gombos R. Roland

Gombos Richárd Roland
Életvidító specialista

Miben tudok neked segíteni?

Javaslatokat teszek, nézőpontokat mutatok, hogy te magad felismerd azokat az érzelmeket, blokkokat, amelyek akadályoznak a mindennapokban teljes megélésében.

Blokkjaid feloldásában segítek, hogy megtaláld a kiegyensúlyozottságot, az egészséget, a boldogságot, és a létezés békéjét életedben. 

Bizonyos szempontból az egot túlzottan lejáratták, különösen a spirituális keresők tömegei körében. Az embernek nem azért van egoja, hogy megsemmisítse. A helyzet az, hogy a legtöbbünknek mindvégig szükségünk van rá, amíg csak rész veszünk a fizikai világ valóságában játszott élet színdarabjában.

Az egonk nagyon jó eredményeket tud elérni a CÉLVONALON lévő vágyaink és törekvéseink beteljesítésében. Az egod az, amelyen

keresztül – akár spirituális, akár bármilyen egyéb – munkát végzel ezen a világon.

 

Az ego kihívása nem abban rejlik, hogy rossz, sokkal inkább abban, hogy régi – vagy, ha úgy tetszik, primitív , ősi jellegű. Az ego működése a túlélést és a biztonságot hivatott támogatni. Amikor manapság a világ népességének nagy része a túléléssel és a biztonsággal van elfoglalva, nem meglepő, hogy az egok uralják a globális színpadot.

Az egot azonban nem úgy tervezték, hogy egy bizonyos pontos túl is támogassa a tudati fejlődést, vagyis azt, amikor a fizikai világ valóságából a spirituális valóság összefüggésrendszere felé mozdul az ember. Nem képes felfogni a szellem magasabb rezgéseit, és nem arra találták ki, hogy magasabb tudatszinteken működjön. Miközben az emberi faj egyre magasabb tudatossági szintekre jut, azt is fontos megtanulnunk, hogyan hasznosíthatjuk az egonkat a saját spirituális céljaink érdekében, miközben az ébredés útját járjuk.

Az EGO – másképpen a személyiség vagy a kis én – a tudat két különböző szintjén (elme és érzelmek) meglévő tudatosságból tevődik össze. A két szint szorosan összefügg és együttműködik, és mindkettő igen korlátozott megfigyelési területtel rendelkezik. Mivel az ego csak az ELME és az ÉRZELMEK területén működik, kizárólag FOGALOMKÉNT és ÉRZÉSKÉNT KÉPES bármit is FELFOGNI A LÉLEKRŐL vagy a SZELLEMRŐL.

Paradox módon épp az EGO SZINTJEIN VÉGZETT HATÉKONY MUNKÁVAL SAJÁTÍTHATOD EL A SPIRITUÁLIS TANANYAGOT, és ezáltal AUTOMATIKUSAN MEGHALADOD AZ EGÓDAT.

Másképpen, pont az ego szintjein belül kell felragyogtatnod felfedező lámpásod fényét, mert a legtöbb meg nem oldott probléma az ego szerkezetén belül található.

Miért?

Mert a megoldatlan problémák elképzeléseket (elme) és érzelmeket foglalnak magukban.

Tetszik vagy sem, az igazság az, hogy a legtöbben a neveltetésüknél fogva ego-központúan közelítjük meg az életet. Tehát fejben élünk! Megtanultuk, hogy az élet lényege az, hogy sikeresek legyünk a világban – vagyis a CÉLVONALON éljünk. Ennek sértetlenségét fenntartandó, az ego rendkívül változatos módszerekkel támasztja alá ezt a filozófiát. Saját magát látja a világ középpontjában, minden és mindenki más körülötte forog. Különálló identitásként gondol magára, és gyakran rengeteg időt és energiát áldoz arra, hogy egy másik olyan egót kutasson fel, amelyik önmagára emlékezteti. Na és amikor megtalálja ezt a párt, a kapcsolatot “szerelemnek” nevezi és nagyon sok mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a másik személyt a maga közelében és ellenőrzése alatt tartsa.

Az egok magányos életet élnek.

Az ego drámája akkor kezd érdekessé válni, amikor belépsz a spirituális ébredés tudatos folyamatába, ami előbb vagy utóbb mindnyájunkkal bekövetkezik. A folyamat során megnyílsz önmagad egy olyan lényeges része előtt, amely az ego valóságán kívül áll. Ezt megelőzően az egonak sejtelme sincs a magasabb tudatosság létezéséről, legfeljebb érdekes elképzelésnek tartja, melyről olvastál vagy hallottál.

Eljön a nap, amikor az ego ráébred, mi történik az elme és az érzelmek birodalmán kívül. Eme spirituális ébredés kezdetekor az egot VAKRÉMÜLET tölti el, amire általában FÉLELEMMEL, VÉDEKEZÉSSEL és ELLENÁLLÁSSAL válaszol.

Ez érthető, végtére is az ego kontrollmániája – és egyenesen a létezése! – számára fenyegetést jelent, hogy az egyén az egon kívül álló szintek felé nyit.

A spirituális ébredés pontosan ezért haladja meg az ego szerepkörét, mert az a fizikai, mentális és érzelmi dimenziókon túl, a spirituális valóság összefüggésrendszerében zajlik. Az ego számára az elmúlás fenyegetése valós. Ellen áll kétkedéssel, tagadással, magának az ébredés tényének a semmibe vevésével. Az ego szükségesnek és egészségesnek tartja, mert az elme és az érzelmek területén kívüli túlélést nem képes értelmezni.

Bár az ego a spirituális ébredés kezdete előtt nem tud a Lélekről, a Lélek mindig is tisztában volt az egoval és működésével.

A Lélek ismeri saját spirituális tantervét, és az egón dolgozva teljesíti azt. Míg a Lélek pontosan tudja, mit kell tennie, az egonak úgy tűnik, fogalma sincs minderről.

Hogy mivel rendelkezik az EGO?

Közvetlen hozzáférése van a színpadhoz, ahol az élet tanterve játszódik. Itt előny van, mert a dráma fizikai, mentális és érzelmi szinteken játszódnak.

Ugyanakkor a mentális és értelmi szinteken vannak a megoldatlan problémák is, amelyeket a spirituális úton járónak bizony meg kell tanulniuk felismerni és kezelni.

MINDEN EGYES ALKALOMMAL, AMIKOR VALAKI MEGOLD EGY HELYZETET, ÖRVENDEZNEK AZ ANGYALOK, ÉS AZ EGÉSZ EMBERISÉG ELŐBBRE LÉP A FEJLŐDÉS ÚTJÁN!

Minél inkább meggyógyítod vagy megtisztítod megoldatlan helyzeteidet, annál nyitottabbá válsz a magasabb spirituális tudatosság csatornájára, és végül annál jobban hozzájárulsz a bolygó felemelkedéséhez.

A folyamat egy hagyma hámozásához hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy a megoldatlan helyzetek esetében kicsit nehezebben derül ki, mikor távolítottuk el az utolsó réteget.

A spirituális összefüggéseket tekintve a működés szempontjából létfontosságú, hogy megtanuljuk hatékonyan dolgozni az ego szerkezetén belül. A gyógyítandó problémákhoz és mintákhoz az egon belül férhetünk hozzá. Ne próbáld megsemmisíteni az egodat, sokkal többe jutsz, ha tanítgatással őt is a spirituális tanmeneted szolgálatába állítod.

Feladatod:
Tedd EGÉSZSÉGESSÉ AZ EGODAT!
Urald és irányítsd tudatosan az egodat!
Ezt a döntést, hozd meg minden nap, minden pillanatban!

 

Ricsit mindenkinek csak ajánlani tudom, aki boldogabb életet szeretne. Árad belőle a szeretet és a segítőkészség. Látni a szemeiben az együttérzés örömét, amikor rájövünk, mi miért történik életünkben. Több problémámat is megoldott, amivel évek óta küzködtem. Depresszió, alkohol, érzelmi függőség...Különböző technikákat javasolt, hogyan fogadjam el, és szeressem önmagam. És működik! Sokkal mosolygósabbak a napjaim. Minden talalkozás, beszélgetes után többnek érzem magam. Hatalmas változáson mentem keresztül pár hét alatt a segítségével.  Örök hála és köszönet neki! R. Brigitta...
 Egy hosszú önismereti munka során jutottam el egy ismerős ajánlására Ricsihez.Bevallom, az általa használt módszerek kipróbálásán túl arra is nagyon kíváncsi voltam, hogyan tudnak működni a \"férfi-energiák\" egy lelki gyógyító személyében.Nos, a benyomásaim első perctől fogva nagyon pozitívak voltak és nagyfokú bizalmat éreztem, mert Ricsi nagy empátiával és odafigyeléssel foglalkozott a problémáimmal. A hipnózis terápiát csak ajánlani tudom, a módszer képes a jelenben cipelt problémáink a mélységes múltban való okainak megmutatására.Lenyűgözőnek találtam egy másik terápiás alkalommal a felrajzolt családfa és a családban előforduló súlyos betegségek alapján a családtagokban meghúzódó mély lelki mozgatórugók és ös...
A mindennapok sok megpróbáltatás elé állítottak egy nem éppen önbizalommal, félelemmel teli emberként. A terápia mindenre magyarázatot adott, megértettem, hogy ebben a történetben miért úgy és miért akkor voltak mélypontok. Megmutatta számomra, hogy nem kell mindenért magamat hibáztatni és felelőssé tenni. Az életben minden van valamiért, tehát azt is megtanultam, hogy véletlenek bizony nincsenek! Nekem nagyon sokat adott az a tartalmas beszélgetés egy olyan terapeutával, mint Richárd! Én mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Személyisége magával ragadó, olyan kisugárzással rendelkezik, ami már önmagában is gyógyító erejű, párosítva a terápiával és természetesen a hipnózissal. Számomra ma már csak a jelen létezik, a múltat lezárta...
\"Lenyűgözőnek és hatalmas dolognak tartom, hogy már az első alkalom mekkora felismeréseket és Aha! érzéseket okozott. Sikerült megértenem és túljutnom azokon a múltbéli történéseken, amik kihatottak a jelenemre, és megoldhatatlannak tűnő feladatként álltak előttem. Az első beszélgetés óta 7 hónap telt el, és az életem teljesen megváltozott. A hipnózis segített olyan dolgokra is rávilágítani, amiről nem is sejtettem, hogy esetleg akadályozhatja egy kiegyensúlyozott, boldog élet lehetőségét. Falakat lehet vele áttörni, ami után az ember elindulhat a fejlődés útján. Rendkívül hálás vagyok Ricsinek, mert az ő tudása, személyisége, és osztatlan figyelme nélkül soha nem tudtam volna ilyen rövid idő alatt ekkora pozitív irányú ...
\"A beszélgetések által sokkal jobban megismertem saját magamat, motivációimat, megszűnt bennem a harag, és abbahagytam mások hibáztatását. Az Én életemért Én vállalom a felelősséget. Alapvetően nem szívesen adom ki magam másoknak, azonban Ricsinél szinte rögtön megnyíltam. Személyiségével meghitt, szeretetteljes hangulatot teremt, melyben az emlékek átbeszélése, új szemszögből való megvilágítása, és megértése során teljes szívből lehet sírni és nevetni. A felismerések Aha! érzéseinek hatására mindent tudni akartam. Tanulni, megérteni, elfogadni, fejlődni.  Nagybetűs élmény a közös munka egy szakmailag és emberileg is nagyszerű terapeutával.\"L. Adél...
\"Ricsit a fogyási nehézségeim kapcsán kerestem fel! Hipnózis céljából, mert megszerettem volna érteni saját magam miért ragaszkodom a kilóimhoz! Amikor először találkoztam Ricsivel, egy jó érzés fogott el, éreztem, hogy megbízhatom benne és segíteni akar nekem! Elmesélte milyen tapasztalatokkal rendelkezik és hogyan tud nekem segíteni!A találkozások folyamán rávilágított bizonyos pontokra az életemben amit saját magam nem akartam elismerni vagy nem vettem észre, ezzel is segítette gyógyulásomat! Úgy érzem sikerült megtalálnom a konzultációk végével a harmóniát önmagammal és a bánat evések és evési rohamok megszűntek!Elkezdtem újra sportolni! A folyamatban elkezdtem megtalálni újra önmagam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! A hipn...
 \"Nagyon sok ember életében történhetnek olyan események, amelyek elengedéséhez segítségre van szüksége. Ehhez először is az kell, hogy az ember beismerje, hogy bajban van. Be kell látnia, hogy egyedül nem tud megbirkózni a múlttal, és a múltból nem tud megérkezni a jelenbe, mert az itt és mostban éljük az életünket. Sokan leragadtunk valahol, valamelyik eseménynél a múltban, ahonnan el kell szakadnunk. Nekem ebben segített a hipnoterápia, illetve Roland. Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok. Nehezen szántam rá magam, de a \"kezelés\" után szó szerint újjászületve megtaláltam önmagam, kitűztem a jövőre vonatkozó céljaim és gőzerővel élem az életem!\"S. Edina...
Testi tüneteink üzenete - GNM Bio-logikaSzervrendszereinkre épülő 9 x 1 napos képzés Emésztés-Kiválasztás-Keringés-Mozgás-Légzés-Ivarszervek-Érzékszervek-Hormonrendszer tematikában...
Megértő-Együttműködő Kommunikáció (MEK) I-IIMegértő, együttműködő kommunikáció elsajátítása, fejlesztése 2 x 2 napos kommunikációs tréning 4-9 fő részére...
Én-felismerés (megértés)6 x 8 óra önismereti munka BENSŐ GYERMEK-éneddel Születés - Család - Rendszerek - Kommunikáció - Bőség - Érett felnőtt tematikával...
Lélekvidító Benső Műhely Önismeret, öngyógyítás, test-tudatosság - Intenzív, mozgásos, önismereti csoportos 6-9 alkalmas műhely...
Vélemények\"Mit mondhat az ember egy klienséről, aki hosszú éves, gyerekkorából hozott gondokat old meg, majd 360%-ot változtat életén, folytatva azt, hogy hipnoterapeuta kollégám lesz, és végül barátom. És Richárd itt nem állt meg. Folyamatosan tanul, fejlődik egy tiszta lelkű kiegyensúlyozott ezoterikus, energia és lélek gyógyító lett. Aki segíti az embertársait, hogy ugyanazon vagy hasonló változásokon vezesse keresztül őket, életük és egészségük javulásában.Őszinte szívvel, tisztelettel ajánlom szolgáltatásait és büszke vagyok, hogy barátom, kollégám évek óta.\"Kun Attila CCHt., Direktor Magyar Hipnózis Akadémiahttp://www.magyarhipnozisakademia.com/...