Elérhetőség Blog H-P: 9.00-18.00            +36 70 560 46 99         Facebook        info@megerteskozpont.hu

Megértés központ

Rendezvény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mantrák ereje négy minőségben

Mint minden a világon, így minőség szempontjából a mantrák is négy alapkategóriába sorolhatók:
jóság, szenvedély, tudatlanság, transzcendentális minőségébe.

Álljon itt egy anyagi példa a négy minőség, azaz a három kötőerő és a kötőerőkön túli transzcendentális szint megértését segítendő. Bár minden anyagi példa sántít, hiszen a lelki és anyagi minőség ellenkező természetük miatt nem mérhetőek vagy hasonlíthatók egymáshoz.
A példa mégis segítségünkre lehet a kötőerők, szanszkritul gúnák megértésében.

Álljon a példában egy alma, mely önmagában a jóság minőségébe tartozik, hiszen egészséges táplálék, ráadásul még csak meg sem kell ölni ahhoz, hogy elfogyaszthassuk. 
Ha ezt az almát az anya felszolgálja gyermekének, akkor azt a jóság minőségében teszi, hisz önzetlenül szolgálja fel, emberi alapvető szülői kötelességből (dharma). Persze közben eszében sem jut, hogy gyermeke etetése kötelesség volna, hiszen önzetlenül, szeretetből teszi. Ugyanígy jóság kategóriába tartozik a szegényeknek, betegeknek stb. almát adni.
Ha az alma felszolgálásából valamilyen anyagi előnyt vár az ember, akkor az már az alma szenvedély kategóriájában történő használása.

Például:

azért adok almát valakinek, hogy jobb embernek gondoljanak, hogy aztán majd én is kapjak, hogy elnézőbbek legyenek velem a vizsgán. Ezekben az esetben üzletről van szó, önző tettről.

Tudatlanságban osztogatott almára legkézenfekvőbb példa, ha gyilkosokat etet az ember.

Például:

éppen gyilkosságra készülő bűnözőnek adunk almát anélkül, hogy ismernénk a bűnöző indíttatását. Szentimentális módon azt gondolja magáról, hogy jót tesz, tulajdonképpen életellenes tettben segédkezik. 

Az alma tudatlanságban történő felhasználásának kategóriájába tartozik a levágásra szánt állat etetése is.
Az alma transzcendentális használata pedig kötőerőkön túli. 

Nem kötelességből, nem önös érdekből, senkinek sem ártva általa, hanem lelki módon való használása, a Legfelsőbb javára.

Például

áldozatként felajánlani, megszentelni az oltáron, vagy az elmében. Ekkor az almát a Legfelsőbben kapcsolatban látjuk, és a Neki felajánlott alma kötőerőn túlivá, transzcendentálissá válik.

Az alma példájából láthatjuk, hogy nem önmagában a tárgy határozza meg használatának minőségét. 
Az alma hiába jóság minőségébe tartozó finom gyümölcs, akár a tudatlanság kötőerejében életellenes tettre is használhatjuk.

A mantrák jóság minőségében történő alkalmazása.

A mantrázás minősége is négyféle lehet, azzal kiegészítve, hogy maga a mantra is képviselhet többféle minőséget. Vannak olyan mantrák, melyeket emberi kötelességből zengnek, hogy megőrizzék a tradíciót, mert őseink is ezt csinálták, mert a védák ezt mondják, mert az anyagi törvényszerűség igazságát dicsőítik.

  • A mantrák szenvedély minőségében történő zengése, ha anyagi javakért zengik.

Tipikus példa erre Ganésa vagy Laksmi mantráinak zengése az üzlet sikeréért, több pénzért, vagy Szaraszvati mantra zengése a sikeres vizsgáért.

  • A mantrák tudatlanságban történő zengésével pedig szándékosan vagy akaratlanul ártunk másoknak, akár életellenes tetteket is elkövethetünk.

Ide tartozik a fekete mágia mantravilága, akár az állatáldozás során alkalmazott mantrázás is.

  • A mantrázás transzcendentális, kötőerőn túli alkalmazásaértelemszerűen önzetlen lelki gyakorlat, mely által a mantrázó lecsiszolgatja a szívén lerakódott anyagi szennyeződéseket.

A transzcendentális mantrázás a Legfelsőbb dicsőítése, Neki történő hálaadás, és a Legfelsőbbet mindenben való meglátás képességéért történő ima. Ez a bhakti-jóga folyamata.

  • Természetesen a mantrázás célja a lelki önmegvalósítás, nem pedig valamilyen anyagi előny vagy áldás megszerzése.

A mantrázás fricskája, hogy hiába van a kezünkben a világ legtranszcendentálisabb mantrája, annak gyakorlását is ledegradálhatjuk az anyagi kötőerők mindhárom szintjére.
A lelki mantrázás helyett anyagi célokra használni a mantrát olyan, mint a disznók közé vetett gyöngy.

Minek a spirituális mantra, ha valaki a mocsokban érzi jól magát?

Az ilyen ember lelki mantrával történő mantrázása csak anyagi mantrázás csupán, s a mantrák ereje így semmibe vész.
Ahhoz hogy valami valóban hatékonyan működjön, rendeltetésszerűen kell használni. 
A mantrák ereje a kötőerők fölé emelkedett lelki gyakorlásban bontakozhat ki igazán.

Mindennapi életünk tele van mantrázással. 

Minden nap ugyanúgy köszönünk, ugyanúgy kívánunk szép napot, a gyermeknek a sulihoz, jó utat párunknak stb. Hiszünk a szavak erejében.
Milyen is volna, ha a repülőgép kapitánya nem kívánna jó utat a szokásos módon. Mennyire szükségünk van a kapitány mantrájára, vagy a vizsga előtti jókívánságra.
Egy kifejezés ismételgetése segíti az általa hordott tartalom megvalósulását. Persze a valódi hatékonyság egyik fontos feltétele, hogy szívvel mondjuk azt a kifejezést.
Ha csak üres rutinnal, megszokásból, kötelességből kívánunk jó utat, szép napot, akkor az még nem váltja ki a valódi hatást.
Kell hozzá a szív őszintesége is.
mantrák ereje is megsokszorozódik, életre kel a szív őszintesége által.

 Nyilatkozat
Gyógyító és egészségügyi szolgáltatást nem végzek. Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat. Az általam nyújtott szolgáltatás közérzetjavító tevékenységnek minősül, és nem helyettesíti az orvosi kezeléseket.

Megértés Cselekvés Központ

Gombos Richárd Roland

E-mail: info@megerteskozpont.hu
Mobiltelefon: +36 70 560 46 99
Facebook

Belépés

 

Megértés Cselekvés Központ
Szombathely

Adatvédelmi nyilatkozat

A Rolandot mindenkinek csak ajánlani tudom,aki boldogabb eletet szeretne. Arad belőle a szeretet es a segitőkészség. Latni a szemeiben az együttérzés örömeit,amikor rájövünk mi miért történik. Több problémámat is megoldott,amivel évek óta küzködtem. Depresszio, alkohol, érzelmi függőség...Különböző technikákat javasolt, hogyan fogadjam el és szeressem önmagam. És működik! Sokkal mosolygosabbak a napjaim. Minden talalkozás, beszélgetes utan többnek érzem magam. Hatalmas változáson mentem keresztül pár hét alatt a segítségével. Örök hála és köszönet neki! R. Brigitta...
 Egy hosszú önismereti munka során jutottam el egy ismerős ajánlására Rolandhoz. Bevallom, az általa használt módszerek kipróbálásán túl arra is nagyon kíváncsi voltam, hogyan tudnak működni a \"férfi-energiák\" egy lelki gyógyító személyében. Nos, a benyomásaim első perctől fogva nagyon pozitívak voltak és nagyfokú bizalmat éreztem, mert Roland nagy empátiával és odafigyeléssel foglalkozott a problémáimmal. A hipnózis terápiát csak ajánlani tudom, a módszer képes a jelenben cipelt problémáink a mélységes múltban való okainak megmutatására. Lenyűgözőnek találtam egy másik terápiás alkalommal a felrajzolt családfa és a családban előforduló súlyos betegségek alapján a családtagokban meghúzódó mély lelki mozgatórugók é...
A mindennapok sok megpróbáltatás elé állítottak egy nem éppen önbizalommal, félelemmel teli emberként. A terápia mindenre magyarázatot adott, megértettem, hogy ebben a történetben miért úgy és miért akkor voltak mélypontok. Megmutatta számomra, hogy nem kell mindenért magamat hibáztatni és felelőssé tenni. Az életben minden van valamiért, tehát azt is megtanultam, hogy véletlenek bizony nincsenek! Nekem nagyon sokat adott az a tartalmas beszélgetés egy olyan terapeutával, mint Roland! Én mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Személyisége magával ragadó, olyan kisugárzással rendelkezik, ami már önmagában is gyógyító erejű, párosítva a terápiával és természetesen a hipnózissal. Számomra ma már csak a jelen létezik, a múltat lezártam....
\"Lenyűgözőnek és hatalmas dolognak tartom, hogy már az első alkalom mekkora felismeréseket és Aha! érzéseket okozott. Sikerült megértenem és túljutnom azokon a múltbéli történéseken, amik kihatottak a jelenemre, és megoldhatatlannak tűnő feladatként álltak előttem. Az első beszélgetés óta 7 hónap telt el, és az életem teljesen megváltozott. A hipnózis segített olyan dolgokra is rávilágítani, amiről nem is sejtettem, hogy esetleg akadályozhatja egy kiegyensúlyozott, boldog élet lehetőségét. Falakat lehet vele áttörni, ami után az ember elindulhat a fejlődés útján. Rendkívül hálás vagyok Rolandnak, mert az ő tudása, személyisége, és osztatlan figyelme nélkül soha nem tudtam volna ilyen rövid idő alatt ekkora pozitív irányú v...
\"A beszélgetések által sokkal jobban megismertem saját magamat, motivációimat, megszűnt bennem a harag, és abbahagytam mások hibáztatását. Az Én életemért Én vállalom a felelősséget. Alapvetően nem szívesen adom ki magam másoknak, azonban Rolandnál szinte rögtön megnyíltam. Személyiségével meghitt, szeretetteljes hangulatot teremt, melyben az emlékek átbeszélése, új szemszögből való megvilágítása, és megértése során teljes szívből lehet sírni és nevetni. A felismerések Aha! érzéseinek hatására mindent tudni akartam. Tanulni, megérteni, elfogadni, fejlődni. Nagybetűs élmény a közös munka egy szakmailag és emberileg is nagyszerű terapeutával.\"L. Adél...
\"Rolandot a fogyási nehézségeim kapcsán kerestem fel! Hipnózis céljából, mert megszerettem volna érteni saját magam miért ragaszkodom a kilóimhoz! Amikor először találkoztam Rolanddal, egy jó érzés fogott el, éreztem, hogy megbízhatom benne és segíteni akar nekem! Elmesélte milyen tapasztalatokkal rendelkezik és hogyan tud nekem segíteni! A találkozások folyamán rávilágított bizonyos pontokra az életemben amit saját magam nem akartam elismerni vagy nem vettem észre, ezzel is segítette gyógyulásomat! Úgy érzem sikerült megtalálnom a konzultációk végével a harmóniát önmagammal és a bánat evések és evési rohamok megszűntek! Elkezdtem újra sportolni! A folyamatban elkezdtem megtalálni újra önmagam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! A h...
 \"Nagyon sok ember életében történhetnek olyan események, amelyek elengedéséhez segítségre van szüksége. Ehhez először is az kell, hogy az ember beismerje, hogy bajban van. Be kell látnia, hogy egyedül nem tud megbirkózni a múlttal, és a múltból nem tud megérkezni a jelenbe, mert az itt és mostban éljük az életünket. Sokan leragadtunk valahol, valamelyik eseménynél a múltban, ahonnan el kell szakadnunk. Nekem ebben segített a hipnoterápia, illetve Roland. Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok. Nehezen szántam rá magam, de a \"kezelés\" után szó szerint újjászületve megtaláltam önmagam, kitűztem a jövőre vonatkozó céljaim és gőzerővel élem az életem!\"S. Edina...
Vélemények\"Mit mondhat az ember egy klienséről, aki hosszú éves, gyerekkorából hozott gondokat old meg, majd 360%-ot változtat életén, folytatva azt, hogy hipnoterapeuta kollégám lesz, és végül barátom. És Roland itt nem állt meg. Folyamatosan tanul, fejlődik egy tiszta lelkű kiegyensúlyozott ezoterikus, energia és lélek gyógyító lett. Aki segíti az embertársait, hogy ugyanazon vagy hasonló változásokon vezesse keresztül őket, életük és egészségük javulásában.Őszinte szívvel, tisztelettel ajánlom szolgáltatásait és büszke vagyok, hogy barátom, kollégám évek óta.\"Kun Attila CCHt., Direktor Magyar Hipnózis Akadémiahttp://www.magyarhipnozisakademia.com/...