Nyitva: H-P: 9.00-17.00      +36 70 560 46 99      info@megerteskozpont.hu      Facebook

Aki segít neked

Gombos R. Roland

Gombos Richárd Roland
Életvidító specialista

Miben tudok neked segíteni?

Javaslatokat teszek, nézőpontokat mutatok, hogy te magad felismerd azokat az érzelmeket, blokkokat, amelyek akadályoznak a mindennapokban teljes megélésében.

Blokkjaid feloldásában segítek, hogy megtaláld a kiegyensúlyozottságot, az egészséget, a boldogságot, és a létezés békéjét életedben. 

önismereti csoportos óra - munka a benső gyermekkel

Én-felismerés (megértés)

6 x 8 óra önismereti munka BENSŐ GYERMEK-éneddel Születés - Család - Rendszerek - Kommunikáció - Bőség - Érett felnőtt tematikával

"A belső gyermek önismereti munka nem képzelhető el a családi minták, származási családi rendszer működésének önismereti céllal történő vizsgálata nélkül. Felnőttként megsebzett belső gyermekük újragenerálja azokat a lelki és érzelmi folyamatokat, amelyeket már gondozóik mellett is megéltünk." /Gombos Richárd Roland/

Tudnivalók

Létszám: 4 - 9 fő
Indul: január és július
Alkalmak: 6 alkalom, havonta
Időpont: vasárnap: 09:00-18:00
Helyszín: Megértés Cselekvés Központ
Vezeti: Gombos Richárd Roland

Kinek szól az Én-képző Műhely?

Neked szól, ha

 • harmonikusabb, boldogabb, teljesebb életet szeretnél élni. 
 • úgy érzed, elakadt az életed, képtelen vagy változtatni a helyzeteden.
 • régóta küzdesz önmagad elfogadásával, és szeretnél fejlődni. 
 • úgy érzed, eljött a változás, változtatás ideje. 

 

Mire számíts az Én-képző Műhely csoportfoglalkozásain?

 • Végig vesszük a legfontosabb gyermek életkori oldásokat (születés, csecsemő, kisded, ovis).
 • Megtanulsz konkrét gyermekkori emlékekhez fűződő sebeket is begyógyítani.
 • Elsajátítod a technika használatát konkrét, felnőttkori életfeladataid megoldására.
 • Írásos, rajzos, imaginációs, mozgásos szerepjátékos önismereti gyakorlatokkal támogatjuk egymást a változásban.
 • Részletes útmutatást kapsz a későbbi otthoni munkához a házi feladatok segítségével. Minden műhelyfoglalkozás után otthoni aktív munka következik. Ez előkészít, felkészít a következő alkalomra és eközben elmélyíti, beépíti az előző alkalom tudásanyagát.
 • Sokat fogsz nevetni, és örömteli hangulatban haladsz, létezel.

 

Miért vegyél részt?

A Gyakorlatok hatására elkezd az a bizonyos szűrőd pozitív irányba változni. Érett, felelősségtudatos felnőttként látod érzelmi középontodat, ami meghatározza sorsforgatókönyvedet. Más minőségben érzékeled a világot.
Teljes lelki egyensúlyba kerülsz az életterületeiden: legyen az egészség, önmegvalósítás, család, hivatás, társkapcsolat, anyagi biztonság, spiritualitás vagy éppen életcélod megtalálása.

 

Hogyan történik az én-felismerés?

 • Különböző gyakorlatokon keresztül jutsz egyre közelebb önmagadhoz, amelyek segítik a múltbeli események felismerését, és az önmagunknak való megbocsátást. 
 • Feloldjuk a benned lévő bűntudatot saját tapasztalások útján. Mindezt az önmagunkon végzett munka segítségével tesszük egy biztonságos, vidám légkörben. 

 

Milyen eredményt érhetsz el az én-felismerés során? Milyen hosszú távú hatása van a lélekvidító műhelynek?

Az Én-képző Műhely végére olyan szemléletmód alakul ki benned, amely segít a céltudatos jövőkép építésében. Ez hozzájárul egy sikeresebb, magabiztosabb személyiség kialakításához. Így belső békét és kiegyensúlyozottságot teremthesz életedben.

 • Boldogabb, nyugodtabb felszabadultabb életvitelt élhetsz.
 • Többet mosolyogsz és visszatér a nevetés az életedbe.
 • Felhangoltad magad, ezért még jobban elkezd áramlani benned a szeretet és a hála érzése.
 • Új énképed kialakulásával és fenntartásával, magabiztosságod és határozottságod erősödik.
 • Egyensúlyt találsz a mindennapi életedben, mert vannak hatékony eszközeid ennek kézbentartására.
  • Tisztába kerülsz a belső erőforrásaiddal és azok hatásos alkalmazásával nő, megerősödik az  .
 • Önismeret mélyítésével fejlődnek az intelligencia szintjeid (EQ, IQ, SQ).
 • Lelkileg szabaddá válsz és tudatosan irányított életvitelt alakíthatsz ki felnőtt érett férfiként vagy nőként.
 • Elfogadóbbá válsz önmagaddal és a körülötted lévő emberekkel szemben.
 • A béke és a csend jelenlétének megélésével előtérbe kerülnek alkotó kreatív, örömteli energiáid.
 • Érzelmi hullámaidat, anyasebeidet, apasebeidet sikeresen tudod kezelni és önállóan meggyógyítani.

 

A 6 témakör, amiben dolgozunk (minden hónapban egy adott témán)

1. alkalom: Születés

Fogantatásunk előtti időszakból, a fogantatásunk legelső pillanatától, a várandóság alatti, és a születésünk után minden esemény, történés, érzelmi tapasztalat, amit néhány napig átélünk, bennünk marad, rögzül valahol az „információs rendszerünkben”. Az általános memóriánk 3-5 éves korunkban alakul ki, ez jelenti az absztrakt gondolkodásunk verbális (szóbeli) szintjét. Ezért nagyon fontos, hogy az első órában és az elkövetkező első évben, a környezetnek (elsősorban édesanyának és édesapának, gondozóinknak) érzelmi hangulatait, energetikai szintjeit, tudattalanul szívjuk magunkba mindannyian. Úgy képzelhető ez el, mintha egy hatalmas „száraz szivacsok” volnánk és magunkba szívunk mindent, ami csak ott „folyik” körülöttünk. Szüleink, gondozóink szeretetét, kötődését és érzelmi biztonságát akarjuk érezni, és ha ez valamiért nem tud megvalósulni, akkor felnövekedésünk során a megfelelés álarcát „tökéletesnek kell lennem” elkezdjük kialakítani magunkon, és ez által a bennünk élő gyermeki én sérül, megsebződik. Így kialakítunk egy hamis, felvett ént, amiről azt gondoljuk, hogy elfogadhatóbb és szerethetőbb.
Ezek a leggyakrabban begyűjtött anyasebek és apasebek hatással vannak, az elkövetkező élethelyzeteinkre. Ezeknek az élményeknek a ránk gyakorolt hatására, tudattalanul saját csapdánkat kezdjük el „megásni”. Ennek hatására észrevétlenül elkezdünk lassú lépésekkel, elszakadni, attól a tiszta forrástól „vagyokságtól” mintahogyan leszülettünk.
Amikor begyógyítjuk a megsebzett belső gyermekünk sebeit, és "felneveljük" őt. Akkor a folyamat végén "megkapjuk" a Csodagyereket ajándékként, hogy érett felnőttként tudjunk jelenben mosolyogva élni.

Ezért az önismereti munka gyermek-én részeddel hatékonyan segít abban, hogy:

 • képessé válj kezelni a pszichés érzelmi hullámaid
 •  az egyensúlyodat érzelmi és lelki téren
 • felismered az évek óta viselt álarcokat, őszinteség bátorság bontakozik ki benned
 • megérkezz és beleállja saját életedbe
 • tudatos, érett emberré válj, aki önazonos és így hiteles szülői mintát ad tovább a gyermekének
 • megszabadulj a családi ismétlődéseidtől

2. alkalom: Család

Rendet raksz a családi rendszeredben, felismered a szerepeidet és azok összekeveredését, mi a család mozgatórugója, mik a gátló lelki kötések, lelki terhek. Hogyan találok valódi kiutat belőlük bűntudat, lelki ismeretfurdalás nélkül.
Tisztázás, megértés folyamán, a tudatodba kerülnek a működő tévhiteidnek miértjei és rálátsz, hogy valójában mit is szolgál a mostani élethelyzetedben, fokozzák majd lelki jóllétedet megteremtve a saját támogató hiteidet, hogy képes legyél begyógyítani apasebeidet és anyasebeidet, és feltölteni érzelmi hiányaidat

3. alkalom: Szokások, rendszerek

Rendet raksz a családi rendszereidben (elv, hit, érték, szokás). Mindezeket alaposan végig elemezve felismered, tisztázod, megérted ezek folyamán, a tudatodba kerülnek a működő tévhiteidnek miértjei, hátráltetó hatásai és mit is szolgál a mostani élethelyzetedben. Ezáltal kiemeled belőle mindazt ami jó, ami előbbre visz, ami fokozza majd lelki jóllétedet megteremtését, a saját támogató hiteidet, hogy képes legyél begyógyítani apasebeidet és anyasebeidet, és feltölteni érzelmi hiányaidat Ezek átvizsgálása után megfogalmazol olyan értékrendet, hitrendszert, meggyőződést, amit ettől a naptól kezdve szeretnél alkalmazni a mindennapjaidban. Másképp fogalmazva kialakítasz számodra most megfelelőket, ami a választott irányba terel.

4. alkalom: Kommunikáció

Rendet raksz a Konfliktuskezelési stílusodban, megvizsgáljuk az Énállapotok: OKÉ - nem OKÉ modellt, gyakoroljuk, a verbális és nonverbális kommunikációt, átvesszük a játszmára "be"hívó szavakat. A kifejezések felismerése álltal, hatékonyan tudod kezelni ezt az élethelyzetedet. Megtanulod, hogy hogyan hallgass meg másokat értő figyelemmel (empátiával) türelemmel és miként kommunikálj, ha nemet akarsz egy kérésre mondani. Hogyan fejezzed ki magad 4 lépésben, hogy örömmel megkapd a vágyott szükségleteidet.
Tisztázás, megértés folyamán, a tudatodba kerülnek a működő tévhiteidnek miértjei és rálátsz, hogy valójában mit is szolgál a mostani élethelyzetedben, fokozzák majd lelki jóllétedet megteremtve a saját támogató hiteidet, hogy képes legyél begyógyítani apasebeidet és anyasebeidet, és feltölteni érzelmi hiányaidat

5. alkalom: Bőség

A bőség szó hallatán, sok embernek egyből a pénz jut eszébe erről a szóról.
Vajon bűnös dolog a pénz? Mi is igazán a bőség, anyagi és lelki szinten?
Egyik ember szeretne bőségben élni a másik meg bőségben él! Bűnös leszel-e akkor, ha megengeded magadnak, hogy jólétben élj?
A jóság és a bőség élvezete is beletartozik az életünkbe. Jogunk van ahhoz, hogy ezt élvezzük.
Ezen a napon a szeretet lesz a fókuszban. Mennyire tudok szeretni és mennyire tudok szeretve lenni? Hogy tudom befogadni a szeretetet és hogy tudom adni azt másoknak. A nap folyamán beszélünk még a szeretet nyelvekről, a vonzás törvényéről. Választ kapsz arra is, hogy miért is fontos a saját szeretet nyelveddel tisztábban lenni és miben is segíti, hogyan folyásolja be majd ez az életedet. Aminek a csodás következménye, hogy elkezded mégjobban szeretni magad, szeretni az életed.

6. alkalom: Érett felnőtt

Ez a nap összefoglalja az 5 alkalmat. Tehát a tudatosságról, a jelenlétről, az őszinteségről, a tiszteletről, a határozottságról, a humorról, a játékról és mindezt, ami összeköti a tiszta szeretet. A kérdés tehát az, hogyan is tudok éberré válni és mindezt egyensúlyban fenntartani. Miként tudok hitteltelien teremteni?

 

Jelentkezés

A jelentkezéshez töltsd ki az űrlapot!
A műhelyre való jelentkezés kizárólag a részvételi összeg befizetésével válik véglegessé.
Az én-felismerés tematikája egymásra épül, ezért későbbi csatlakozásra nincs lehetőség! 

 

Részvételi díj

Részvételi díj: 99.000 Ft (a regisztrációs díj befizetése, a megadott határidő lejárta után)
Regisztrációs díj: 20.000 Ft (a helyedet ezzel biztosítod)

Korán kelő kedvezmény: 84.500 Ft (egy összegben, az eseménynél megadott határidőn belül történő befizetés esetén)
Részletfizetés: 3 részletben az első 3 alkalom előtt 33.000 Ft/alkalom

Ismétlőknek 50% kedvezmény (a regisztrációs díj megadott határidőre történő befizetése esetén)

Fizetési határidő: Az eseménynél megadott dátumig (korán kelőknek megadott határidőn belül) a szabad helyek függvényében.

 

Lemondási feltételek

Egy héttel az esemény kezdete előtti időpontig történő írásos lemondás esetén a teljes részvételi díj, egy héten belül a részvételi díj 50%-a kerül visszafizetésre. A foglalkozás indulása előtti 48 órával történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a befizetett összeget.

Bizonyos esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli kurzusra felhasználható. Ez minden esetben a szervező személy, illetve a Megértés-Cselekvés Központ jóváhagyásától függ.

Amennyiben a lélekvidító műhely a szervező illetve a Megértés Cselekvés Központ által kerül lemondásra, a lélekvidító műhely teljes összege visszafizetésre kerül. Amennyiben az esemény helyszíne illetve az időpontja megváltozik, de továbbra is rész kívánsz venni a lélekvidító műhelyen, a befizetett összeg érvényes marad, ellenkező esetben az összeget visszatérítjük.

Az eseményre való jelentkezéssel a fenti feltételek automatikusan elfogadásra kerülnek.

Együttműködésed és megértésed hálásan köszönöm!

 

FIZETÉSI OPCIÓK

 1. Banki átutalás
  A részvételi díjat banki átutalás útján rendezheted vagy OTP Bank-nál vezetett számlámra személyesen befizetheted.  
  Számlaszám:
  Gombos Richárd Roland
  11773470-00853619-00000000

 2. Készpénz (személyesen befizetés)
  A részvételi díjat személyesen, készpénzzel fizetheted ki a Megértés Cselekvés központban.
  Cím: 9700 Szombathely, Diófa utca 4.
  Nyitva: H-P 9.00-18.00 h
Ricsit mindenkinek csak ajánlani tudom, aki boldogabb életet szeretne. Árad belőle a szeretet és a segítőkészség. Látni a szemeiben az együttérzés örömét, amikor rájövünk, mi miért történik életünkben. Több problémámat is megoldott, amivel évek óta küzködtem. Depresszió, alkohol, érzelmi függőség...Különböző technikákat javasolt, hogyan fogadjam el, és szeressem önmagam. És működik! Sokkal mosolygósabbak a napjaim. Minden talalkozás, beszélgetes után többnek érzem magam. Hatalmas változáson mentem keresztül pár hét alatt a segítségével.  Örök hála és köszönet neki! R. Brigitta...
 Egy hosszú önismereti munka során jutottam el egy ismerős ajánlására Ricsihez.Bevallom, az általa használt módszerek kipróbálásán túl arra is nagyon kíváncsi voltam, hogyan tudnak működni a \"férfi-energiák\" egy lelki gyógyító személyében.Nos, a benyomásaim első perctől fogva nagyon pozitívak voltak és nagyfokú bizalmat éreztem, mert Ricsi nagy empátiával és odafigyeléssel foglalkozott a problémáimmal. A hipnózis terápiát csak ajánlani tudom, a módszer képes a jelenben cipelt problémáink a mélységes múltban való okainak megmutatására.Lenyűgözőnek találtam egy másik terápiás alkalommal a felrajzolt családfa és a családban előforduló súlyos betegségek alapján a családtagokban meghúzódó mély lelki mozgatórugók és ös...
A mindennapok sok megpróbáltatás elé állítottak egy nem éppen önbizalommal, félelemmel teli emberként. A terápia mindenre magyarázatot adott, megértettem, hogy ebben a történetben miért úgy és miért akkor voltak mélypontok. Megmutatta számomra, hogy nem kell mindenért magamat hibáztatni és felelőssé tenni. Az életben minden van valamiért, tehát azt is megtanultam, hogy véletlenek bizony nincsenek! Nekem nagyon sokat adott az a tartalmas beszélgetés egy olyan terapeutával, mint Richárd! Én mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Személyisége magával ragadó, olyan kisugárzással rendelkezik, ami már önmagában is gyógyító erejű, párosítva a terápiával és természetesen a hipnózissal. Számomra ma már csak a jelen létezik, a múltat lezárta...
\"Lenyűgözőnek és hatalmas dolognak tartom, hogy már az első alkalom mekkora felismeréseket és Aha! érzéseket okozott. Sikerült megértenem és túljutnom azokon a múltbéli történéseken, amik kihatottak a jelenemre, és megoldhatatlannak tűnő feladatként álltak előttem. Az első beszélgetés óta 7 hónap telt el, és az életem teljesen megváltozott. A hipnózis segített olyan dolgokra is rávilágítani, amiről nem is sejtettem, hogy esetleg akadályozhatja egy kiegyensúlyozott, boldog élet lehetőségét. Falakat lehet vele áttörni, ami után az ember elindulhat a fejlődés útján. Rendkívül hálás vagyok Ricsinek, mert az ő tudása, személyisége, és osztatlan figyelme nélkül soha nem tudtam volna ilyen rövid idő alatt ekkora pozitív irányú ...
\"A beszélgetések által sokkal jobban megismertem saját magamat, motivációimat, megszűnt bennem a harag, és abbahagytam mások hibáztatását. Az Én életemért Én vállalom a felelősséget. Alapvetően nem szívesen adom ki magam másoknak, azonban Ricsinél szinte rögtön megnyíltam. Személyiségével meghitt, szeretetteljes hangulatot teremt, melyben az emlékek átbeszélése, új szemszögből való megvilágítása, és megértése során teljes szívből lehet sírni és nevetni. A felismerések Aha! érzéseinek hatására mindent tudni akartam. Tanulni, megérteni, elfogadni, fejlődni.  Nagybetűs élmény a közös munka egy szakmailag és emberileg is nagyszerű terapeutával.\"L. Adél...
\"Ricsit a fogyási nehézségeim kapcsán kerestem fel! Hipnózis céljából, mert megszerettem volna érteni saját magam miért ragaszkodom a kilóimhoz! Amikor először találkoztam Ricsivel, egy jó érzés fogott el, éreztem, hogy megbízhatom benne és segíteni akar nekem! Elmesélte milyen tapasztalatokkal rendelkezik és hogyan tud nekem segíteni!A találkozások folyamán rávilágított bizonyos pontokra az életemben amit saját magam nem akartam elismerni vagy nem vettem észre, ezzel is segítette gyógyulásomat! Úgy érzem sikerült megtalálnom a konzultációk végével a harmóniát önmagammal és a bánat evések és evési rohamok megszűntek!Elkezdtem újra sportolni! A folyamatban elkezdtem megtalálni újra önmagam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! A hipn...
 \"Nagyon sok ember életében történhetnek olyan események, amelyek elengedéséhez segítségre van szüksége. Ehhez először is az kell, hogy az ember beismerje, hogy bajban van. Be kell látnia, hogy egyedül nem tud megbirkózni a múlttal, és a múltból nem tud megérkezni a jelenbe, mert az itt és mostban éljük az életünket. Sokan leragadtunk valahol, valamelyik eseménynél a múltban, ahonnan el kell szakadnunk. Nekem ebben segített a hipnoterápia, illetve Roland. Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok. Nehezen szántam rá magam, de a \"kezelés\" után szó szerint újjászületve megtaláltam önmagam, kitűztem a jövőre vonatkozó céljaim és gőzerővel élem az életem!\"S. Edina...
Testi tüneteink üzenete - GNM Bio-logikaSzervrendszereinkre épülő 9 x 1 napos képzés Emésztés-Kiválasztás-Keringés-Mozgás-Légzés-Ivarszervek-Érzékszervek-Hormonrendszer tematikában...
Megértő-Együttműködő Kommunikáció (MEK) I-IIMegértő, együttműködő kommunikáció elsajátítása, fejlesztése 2 x 2 napos kommunikációs tréning 4-9 fő részére...
Én-felismerés (megértés)6 x 8 óra önismereti munka BENSŐ GYERMEK-éneddel Születés - Család - Rendszerek - Kommunikáció - Bőség - Érett felnőtt tematikával...
Lélekvidító Benső Műhely Önismeret, öngyógyítás, test-tudatosság - Intenzív, mozgásos, önismereti csoportos 6-9 alkalmas műhely...
Vélemények\"Mit mondhat az ember egy klienséről, aki hosszú éves, gyerekkorából hozott gondokat old meg, majd 360%-ot változtat életén, folytatva azt, hogy hipnoterapeuta kollégám lesz, és végül barátom. És Richárd itt nem állt meg. Folyamatosan tanul, fejlődik egy tiszta lelkű kiegyensúlyozott ezoterikus, energia és lélek gyógyító lett. Aki segíti az embertársait, hogy ugyanazon vagy hasonló változásokon vezesse keresztül őket, életük és egészségük javulásában.Őszinte szívvel, tisztelettel ajánlom szolgáltatásait és büszke vagyok, hogy barátom, kollégám évek óta.\"Kun Attila CCHt., Direktor Magyar Hipnózis Akadémiahttp://www.magyarhipnozisakademia.com/...