Nyitva: H-P: 9.00-17.00      +36 70 560 46 99      info@megerteskozpont.hu      Facebook

Aki segít neked

Gombos R. Roland

Gombos Richárd Roland
Életvidító specialista

Miben tudok neked segíteni?

Javaslatokat teszek, nézőpontokat mutatok, hogy te magad felismerd azokat az érzelmeket, blokkokat, amelyek akadályoznak a mindennapokban teljes megélésében.

Blokkjaid feloldásában segítek, hogy megtaláld a kiegyensúlyozottságot, az egészséget, a boldogságot, és a létezés békéjét életedben. 

Mi a Hipnózis?

A hipnózis az agynak egy természetes állapota, ami az egyik legeredményesebb, ismert önfejlesztő és feszültségoldó módszer. Megfelelően alkalmazva nagyon gyorsan lehet vele erredményeket elérni.

Ebben a módosult tudat állapotban, az elme lenyugszik, a gondolat elcsendesedik, a test ellazul. A hipnotizált személy egy kellemes relaxált állapotba kerül, ahol a tudatalatti érzelekkel munkálkodunk. Ebben az állapotban az elme sokkal befogadóbb a változásra, a személyiség olyan részei is munkára foghatók, amelyek éber tudatállapotban nem. Ebben rejlik a hipnózis hatékonysága.

A hipnózis erejével lehetséges viszonylag, gyorsan és pontosan felszínre hozni és megoldani a problémákat.

 

Mit történik a hipnózis alatt?

Az ego, vagy más néven "énkép" folyamatosan őrködik.
Olyan szuggeszció (javaslat, utasítás) esetén, ami nem fér bele morális vagy etikai világnézetünkbe, egyszerűen megtagadja a végrehajtást, vagy akár ki is jön a transzállapotból. A hipnotikus ülés alatt nincs ilyen veszély, mert ott az előre megbeszélt szuggeszciókat adom neked. Ha egy probléma okát megtaláljuk, azt elsősorban te érzed, hallod, látod. Az, hogy beszélsz-e róla, az a saját döntésed. 

Aki éber állapotban képes hazudni, az hipnózis alatt is képes rá! A hipnózis nem igazság szérum!

 

Hipnózisból vissza tudok jönni?

A hipnózis szó görög eredetű ("Hypnos”), jelentése alvás. Természetesen itt nem az éjszakai alvásról van szó. A hipnotikus „alvás” ideje alatt egy olyan megváltozott tudatállapotba kerülsz, amikor teljesen tisztában vagy mindennel, hallod a külvilág zajait, neszeit, a hipnotizőr javaslatát, és éber állapotában mindenre emlékszel, ami a hipnózis kezelés alatt történt.

Akik átélték ezt a transzállapotot, azok nem attól tartanak, hogy "bennragadnak" ebben, hanem azt sajnálják, hogy 30-90 perc után vissza kell térni az éber állapotba.

 

Hogyan zajlik egy hipnózis kezelés?

 1. Előkészítő beszélgetés:  kérdésemre elmondja, mi foglalkoztat most a legjobban.

 2. Kezelés: kényelmes elhelyezkedsz a relax fotelban, és becsukod a szemeidet. Az előre megbeszélt módon fokozzatosan egy kellemes, nyugodt, ellazult állapotba fogsz kerülni.
  A hipnózis során te magad tárod fel a saját korlátaidat (megértés), és saját magad oldod fel azokat (megbocsátás). Én technikailag segítelek ebben. Úgy képzeld el, hogy te turistaként mész a saját utadon, amit velem közölsz, én pedig mint egy térkép, elkalauzollak a probléma eredetéhez, az okhoz, amit a tudatalattid fog közölni veled. 
  Ezért  nem lehet senkit félrediagnosztizálni sem.

 3. Lezáró beszélgetés: ismét éber állapotba kerülve, megbeszéljük a kezelés alatt történt sikeres, közös munka eredményét. 

 

A hipnózis kezelés kinek segít?


A hipnózis egy olyan összetett módszer, ami szellemi, érzelmi és testi problémák esetén is megoldást nyújthat.

1. Közérzet, énkép

 • félelem, fóbiák, szorongás oldása / megszüntetése
 • túlsúly, étkezési zavar enyhítése / megszüntetése
 • álmatlanság, nyugtalanság enyhítése / megszüntetése
 • személyiségfejlesztés, életcél megtalálás, képességfokozás (tanulás, sport, munka…) 
 • káros szokások, szenvedélyek, alkohol, drog, ismétlődő tevékenységek megállítása
 • pszichés eredetű tünetek enyhítése / megszüntetése
 • régóta fennálló problémák: migrén, allergiás tünetek, hátfájás, lumbágó, stb.

2. Párkapcsolat, család

 • önbizalom-fejlesztés: gátlások oldása, elutasítástól való félelem leküzdése
 • egyedülléttől való félelem, kapcsolathalmozás leküzdése
 • szexuális problémák nem megélt orgazmus feloldása
 • párválasztási ismétlődések megállítása, csalódás, kudarc feldolgozása
 • gyerekvállalástól való félelem, termékenység serkentése
 • elengedés, felszabadulás (elhúzódó gyász esetén, vagy párkapcsolat felbomlása után)

 3. Munka, kreativitás

 • stressz, lelki krízisek, lámpaláz csökkentése / megszüntetése
 • teljesítményzavarok (koncentrációs zavar, leblokkolás, maximalizmus, stb.)
 • karrierváltás, karrier döntések támogatása

Teljesen egészséges emberek is használják a hipnózis és az önhipnózis adta előnyöket, közérzetük, életminőségük javítására. Legfőképp a belső harmónia ismételt visszaállításában játszik fontos szerepet. 

 

Mennyi kezelés alatt oldódik meg a problémám?

Nehéz előre meghatározni!

Minden probléma egyedi! Egy adott tünet, probléma kezeléséhez, néhány kezelés is elegendő. Előfordulhat az is, hogy egyetlen alkalom alatt is megoldás születik.

A hipnózis kezelések időigénye esetenként változik, egy alkalom általában 90 perc, ez elhúzódhat 120 percig is. (előbeszélgetés, kezelés, megbeszélés). Az kezelések díja egyszeri, és nem függ az eltöltött időtől, hanem a teljes kezelésre vonatkozik.

„Vedd észre… a lehetőséget… változtass a gondolkodásodon… fejleszd magad… cselekedj!”


Fontos, hogy a hipnózis nem helyettesíti gyógyászatban dolgozó szakemberek munkáját, illetve az orvosi kezelést.

Orvosi folyóiratok és egyéb egészségügyi források arra mutatnak rá, hogy a hipnózis és az önhipnózis megdöbbentő pozitív változásokat képes eredményezni mind a fizikai, mind pedig a lelki egészségünk területén, azaz jelentős mértékben képes az öngyógyítás folyamatát felerősíteni. Számtalan kliens beszámolója szolgál bizonyítékul azzal kapcsolatban, hogy az önhipnózis során, vagy a hipnózis üléseket, követően, mérhető, tapasztalható fizikai és lelki változás indul útjára életükben.

A hipnózis pozitív tulajdonsága, hogy nagyon jól lehet különböző terápiákkal kombinálni, ahol a hipnózis, mint katalizátor járul hozzá a gyógyuláshoz. Recall Healing, biologika, reiki, hangtál, gong stb.….

A hipnózis erejével lehetséges relatív gyorsan és pontosan felszínre hozni és megoldani a problémákat.

Ricsit mindenkinek csak ajánlani tudom, aki boldogabb életet szeretne. Árad belőle a szeretet és a segítőkészség. Látni a szemeiben az együttérzés örömét, amikor rájövünk, mi miért történik életünkben. Több problémámat is megoldott, amivel évek óta küzködtem. Depresszió, alkohol, érzelmi függőség...Különböző technikákat javasolt, hogyan fogadjam el, és szeressem önmagam. És működik! Sokkal mosolygósabbak a napjaim. Minden talalkozás, beszélgetes után többnek érzem magam. Hatalmas változáson mentem keresztül pár hét alatt a segítségével.  Örök hála és köszönet neki! R. Brigitta...
 Egy hosszú önismereti munka során jutottam el egy ismerős ajánlására Ricsihez.Bevallom, az általa használt módszerek kipróbálásán túl arra is nagyon kíváncsi voltam, hogyan tudnak működni a \"férfi-energiák\" egy lelki gyógyító személyében.Nos, a benyomásaim első perctől fogva nagyon pozitívak voltak és nagyfokú bizalmat éreztem, mert Ricsi nagy empátiával és odafigyeléssel foglalkozott a problémáimmal. A hipnózis terápiát csak ajánlani tudom, a módszer képes a jelenben cipelt problémáink a mélységes múltban való okainak megmutatására.Lenyűgözőnek találtam egy másik terápiás alkalommal a felrajzolt családfa és a családban előforduló súlyos betegségek alapján a családtagokban meghúzódó mély lelki mozgatórugók és ös...
A mindennapok sok megpróbáltatás elé állítottak egy nem éppen önbizalommal, félelemmel teli emberként. A terápia mindenre magyarázatot adott, megértettem, hogy ebben a történetben miért úgy és miért akkor voltak mélypontok. Megmutatta számomra, hogy nem kell mindenért magamat hibáztatni és felelőssé tenni. Az életben minden van valamiért, tehát azt is megtanultam, hogy véletlenek bizony nincsenek! Nekem nagyon sokat adott az a tartalmas beszélgetés egy olyan terapeutával, mint Richárd! Én mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Személyisége magával ragadó, olyan kisugárzással rendelkezik, ami már önmagában is gyógyító erejű, párosítva a terápiával és természetesen a hipnózissal. Számomra ma már csak a jelen létezik, a múltat lezárta...
\"Lenyűgözőnek és hatalmas dolognak tartom, hogy már az első alkalom mekkora felismeréseket és Aha! érzéseket okozott. Sikerült megértenem és túljutnom azokon a múltbéli történéseken, amik kihatottak a jelenemre, és megoldhatatlannak tűnő feladatként álltak előttem. Az első beszélgetés óta 7 hónap telt el, és az életem teljesen megváltozott. A hipnózis segített olyan dolgokra is rávilágítani, amiről nem is sejtettem, hogy esetleg akadályozhatja egy kiegyensúlyozott, boldog élet lehetőségét. Falakat lehet vele áttörni, ami után az ember elindulhat a fejlődés útján. Rendkívül hálás vagyok Ricsinek, mert az ő tudása, személyisége, és osztatlan figyelme nélkül soha nem tudtam volna ilyen rövid idő alatt ekkora pozitív irányú ...
\"A beszélgetések által sokkal jobban megismertem saját magamat, motivációimat, megszűnt bennem a harag, és abbahagytam mások hibáztatását. Az Én életemért Én vállalom a felelősséget. Alapvetően nem szívesen adom ki magam másoknak, azonban Ricsinél szinte rögtön megnyíltam. Személyiségével meghitt, szeretetteljes hangulatot teremt, melyben az emlékek átbeszélése, új szemszögből való megvilágítása, és megértése során teljes szívből lehet sírni és nevetni. A felismerések Aha! érzéseinek hatására mindent tudni akartam. Tanulni, megérteni, elfogadni, fejlődni.  Nagybetűs élmény a közös munka egy szakmailag és emberileg is nagyszerű terapeutával.\"L. Adél...
\"Ricsit a fogyási nehézségeim kapcsán kerestem fel! Hipnózis céljából, mert megszerettem volna érteni saját magam miért ragaszkodom a kilóimhoz! Amikor először találkoztam Ricsivel, egy jó érzés fogott el, éreztem, hogy megbízhatom benne és segíteni akar nekem! Elmesélte milyen tapasztalatokkal rendelkezik és hogyan tud nekem segíteni!A találkozások folyamán rávilágított bizonyos pontokra az életemben amit saját magam nem akartam elismerni vagy nem vettem észre, ezzel is segítette gyógyulásomat! Úgy érzem sikerült megtalálnom a konzultációk végével a harmóniát önmagammal és a bánat evések és evési rohamok megszűntek!Elkezdtem újra sportolni! A folyamatban elkezdtem megtalálni újra önmagam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! A hipn...
 \"Nagyon sok ember életében történhetnek olyan események, amelyek elengedéséhez segítségre van szüksége. Ehhez először is az kell, hogy az ember beismerje, hogy bajban van. Be kell látnia, hogy egyedül nem tud megbirkózni a múlttal, és a múltból nem tud megérkezni a jelenbe, mert az itt és mostban éljük az életünket. Sokan leragadtunk valahol, valamelyik eseménynél a múltban, ahonnan el kell szakadnunk. Nekem ebben segített a hipnoterápia, illetve Roland. Féltem tőle, nem tudtam mire számíthatok. Nehezen szántam rá magam, de a \"kezelés\" után szó szerint újjászületve megtaláltam önmagam, kitűztem a jövőre vonatkozó céljaim és gőzerővel élem az életem!\"S. Edina...
Testi tüneteink üzenete - GNM Bio-logikaSzervrendszereinkre épülő 9 x 1 napos képzés Emésztés-Kiválasztás-Keringés-Mozgás-Légzés-Ivarszervek-Érzékszervek-Hormonrendszer tematikában...
Megértő-Együttműködő Kommunikáció (MEK) I-IIMegértő, együttműködő kommunikáció elsajátítása, fejlesztése 2 x 2 napos kommunikációs tréning 4-9 fő részére...
Én-felismerés (megértés)6 x 8 óra önismereti munka BENSŐ GYERMEK-éneddel Születés - Család - Rendszerek - Kommunikáció - Bőség - Érett felnőtt tematikával...
Lélekvidító Benső Műhely Önismeret, öngyógyítás, test-tudatosság - Intenzív, mozgásos, önismereti csoportos 6-9 alkalmas műhely...
Vélemények\"Mit mondhat az ember egy klienséről, aki hosszú éves, gyerekkorából hozott gondokat old meg, majd 360%-ot változtat életén, folytatva azt, hogy hipnoterapeuta kollégám lesz, és végül barátom. És Richárd itt nem állt meg. Folyamatosan tanul, fejlődik egy tiszta lelkű kiegyensúlyozott ezoterikus, energia és lélek gyógyító lett. Aki segíti az embertársait, hogy ugyanazon vagy hasonló változásokon vezesse keresztül őket, életük és egészségük javulásában.Őszinte szívvel, tisztelettel ajánlom szolgáltatásait és büszke vagyok, hogy barátom, kollégám évek óta.\"Kun Attila CCHt., Direktor Magyar Hipnózis Akadémiahttp://www.magyarhipnozisakademia.com/...